Morten From-Nielsen fra Golfbaneprodukter vandt B-rækken, men kunne som leverandør ikke modtage førstepræmien.


DM-finalen for greenkeepere blev en alvorligt test, selvom Hobro Golfklubs

bane aldrig har stået bedre

Tekst og fotos: Jens Christensen

Det er efterhånden et krav fra mange danske chefgreenkeepere, at deres uddannede medarbejdere spiller golf, fordi golfspillende greenkeepere ser anderledes på arbejdet end ikke-spillende. I dag svinger mere end halvdelen af DGA´s over 500 medlemmer selv golfkøllerne, og dét udmønter sig i et Danmarksmesterskab, der starter med fire indledende regionsmatcher, hvorfra de seks bedste i A-, B- og C-rækken kvalificerer sig til DM-finalen det følgende forår.

DM-finalen for de kvalificerede fra regionsmatcherne i 2016 blev i år afviklet torsdag den 1. juni på Hobro Golfklubs bane, og på en blæsende sommerdag med sol fra en skyfri himmel blev den åbne bane højt over Mariager Fjord en alvorlig test for samtlige 42 deltagere – med en enkelt undtagelse, C-rækkens vinder, Jesper Rej fra Midtsjællands Golfklub.

Som den eneste i feltet præsterede han, med 22 tildelte slag (fra handicap 18,2), at score over 36 stableford points med den mindst mulige margin: 1 point. Dét var lidt uventet i betragtning af, at der blev spillet på perfekte fairways og greens, og at feltet bestod af spillere på alle niveauer – lige fra handicap +0,6 til 54,0.

Strategisk bane
Hobro-banen, der blev indviet i foråret 2009, er designet af Michael Traasdahl Møller efter det strategiske princip: »Tag en chance og bliv belønnet.« Det vil sige, at man mister længde, hvis man spiller safe, men at man til gengæld så ikke får straffeslag i større antal. I stille vejr er banen ganske tilforladelig, men det er absolut ikke tilfældet i blæsevejr, hvor det er svært at holde bolden på fairway hele vejen rundt, og hvor mange bolde derfor forsvinder i roughen.

Trods de mange beskedne scores lød der kun rosende ord fra greenkeeperkollegaerne til Hobro Golfklubs chefgreenkeeper, Jan Lange, som faktisk også selv mente, at banen aldrig har stået bedre end i denne sæson. Jan Lange spillede selv de 18 huller i DM-finalen med formanden for DGA, Martin Nilsson, der ikke lagde skjul på sin begejstring: – Jeg er virkelig imponeret. Det er jo svært at sætte en finger på noget som helst – bortset fra mit eget spil.

Både Martin Nilsson (handicap 11,5) og Jan Lange (handicap 5,3) måtte nøjes med 22 stableford points.

Til højre: Boye Thomsen (til venstre) fra Svenningsens blev, udenfor præmierne, nr. 2 i C-rækken. Her nyder han banen og vejret med matchleder Per Sørensen.
Til venstre: Formanden for DGA, Martin Nilsson (til højre) havde fornøjelsen af at nyde Hobro-banen sammen med chefgreenkeeperen dér, Jan Lange.

Lynhurtige greens
For Jan Langes vedkommende gjaldt dog den undskyldning, at han og hans beskedne stab på tre mand havde arbejdet ekstra hårdt og længe i dagene op til DM-finalen, hvor de havde klippet både fairways og greens ekstra mange gange, ligesom greens var tromlet mere end normalt, så hastigheden nåede helt op i nærheden af 10,5 fod på stimpmeteren – mod normalt mellem 9,0 og 9,5. – Det er måske de hurtigste greens, vi nogensinde har haft, lød det med slet skjult stolthed fra Jan Lange, der ligesom de fleste andre havde besvær med sine putts – sandsynligvis fordi blæsten og solen udtørrede greens mere og mere, som spillerne kom længere frem på runden. Gode scores blev simpelthen borte med blæsten og solen trods en perfekt bane.

Flere repræsentanter for leverandørerne til DGA, Michael Møller Larsen, Linds, Morten From-Nielsen, GolfbaneProdukter, Boye Thomsen, Svenningsens og Ivan Mortensen, Dansand, deltog også i DM-finalen og markerede sig flot, idet Michael Møller Larsen – udenfor præmierne – blev nr. 2 i A-rækken med 31 points, Morten From-Nielsen nr. 1 i B-rækken med 32 points, Boye Thomsen nr. 2 i C-rækken med 35 points og Ivan Mortensen nr. 3 med 33 points.

De tre Danmarksmestre blandt greenkeeperne blev: A-rækken: Mads Høgh Kristensen, Juelsminde (øverst). B-rækken: Kenneth Meggele, Værløse (i midten) og
C-rækken: Jesper Rej, Midtsjælland (nederst).

Præmierækkerne for greenkeeperne så således ud:

A-rækken:
1. Mads Høgh Kristensen (handicap 4,0), Juelsminde:
34 points.
2. Nick Bosholdt (handicap 6,8), Roskilde: 33 points.
3. Klaus Rasmussen (handicap 3,8), Lillebælt: 30 points.

B-rækken:
1. Kent Meggele, Værløse (handicap 13,5): 31 points.
2. Peter Sønderskov (handicap 10,9), Sindal: 30.
3. Klaus Krogh, (handicap 13,0), Faaborg: 30.

C-rækken:
1. Jesper Rej (handicap 18,2), Midtsjælland: 37 points.
2. Kasper Sørensen (handicap 30,0), Sindal: 30 points.
3. Palle Nielsen (handicap 30,1), Barløseborg: 30 points.