FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Coronakrisen fra greenkeepergården

28. april 2020

Hyppig håndvask, redskaber og håndtag, der skal sprittes af før og efter berøring og afstand til kollegaer og spillere. Vi har spurgt tre greenkeepere, hvordan coronakrisen påvirker deres hverdag.

”Vi er nødt til at følge retningslinjerne og tage én dag ad gangen”

 

Gert Hansen, chefgreenkeeper i Henne Golfklub.
Golfklubben holdt åbent, da DGU anbefalede nedlukning.

Hvordan er din hverdag som greenkeeper påvirket af coronakrisen?

”Hver morgen møder jeg ind klokken 5:30 og bruger et kvarters tid på at spritte alle håndtag og greb af. Vi laver stort set det samme, som vi plejer og har cirka samme antal spillere på banen.”

”Der er i klubhuset og på hjemmesiden gjort rede for diverse forhold, der skal overholdes ved besøg i Henne Golfklub. Vi har en 18-hulsbane på 70 hektar, hvor der typisk er 50-70 spillere igennem i løbet af en dag – alt afhængig af vejret. Så i forvejen kan spillerne ofte gå rundt på banen uden af møde andre spillere. Samtidig har det altid været naturligt for os kun at køre på huller, hvor der ikke er spillere, da det gør det nemmere både for vores arbejde og spillerne. Vi har indsamlet riverne fra alle bunkere og lagt indlæg i hulkopperne, så spillerne kan tage deres bold uden at røre flagstangen. Og så sørger vi selvfølgelig for hyppig håndvask, at spritte af og at holde afstand til hinanden og spillerne. Men det er ikke noget, jeg oplever, gør den store forskel i mit daglige arbejde.”

Hvordan tror du, at din greenkeeperhverdag vil se ud efter coronakrisen?

”Vi er blevet bedre til at vaske hænder og vil nok fortsat gøre det oftere, end vi plejer. Men ellers tror jeg, at hverdagen for os hurtigt bliver den samme igen.”

Har du et godt råd til andre greenkeepere i denne svære tid?

”Slap af. Tag det som det kommer. Vi kan ikke gøre noget ved situationen lige nu, så vi er bare nødt til at følge retningslinjerne, så godt vi kan og tage én dag ad gangen.”

 

__________


”Hvis spillerne ikke holder afstand, må vi sætte et eksempel”

 

Jan Hübschmann, chefgreenkeeper i Ribe Golf Klub.
Golfklubben lukkede ned i 14 dage efter DGU’s anbefalinger.

Hvordan er din hverdag som greenkeeper påvirket af coronakrisen?

”Da Golfklubben lukkede ned, blev det på et møde med formanden besluttet, af vi med børn fik lov at tage hjem, mens vi havde to sæsonarbejdere på arbejdspladsen. Efter vi er åbnet igen op til påske, er vi fire mand på arbejde – to møder klokken 5 og en sæsonarbejder og jeg møder klokken 6. På den måde kan vi holde vores pauser forskudt og sikre afstand i løbet af dagen.”

”Vi bruger selvfølgelig en del længere tid på at vaske hænder og spritte alle håndtag, greb og maskiner af. Og så bruger vi handsker, når vi kan, som vi skifter hver dag. Jeg åbner for eksempel altid håndtag med min albue for at undgå at røre ved for mange ting. Tiltagende stiller selvfølgelig større krav i hverdagen, men vi er nødt til det for at passe på os selv, vores familie og spillerne. Jeg har også ansvar over for mine kollegaer, for bliver jeg syg, så er der en mand mindre på arbejde, og vi har i forvejen ikke mange ressourcer.”

”Vi har sat starttiderne på banen op fra otte til ti minutter, så vi kun har en mand per hul ad gangen. Men det kan nogle gange være svært for os greenkeepere at sikre afstand til spillerne. Vi har især ældre medlemmer, der somme tider glemmer at træde et skridt tilbage. For eksempel talte jeg den anden dag med en af vores spillere, der har KOL. Alligevel havde han svært ved at holde afstand til mig. Så jeg måtte bede ham om at træde et par skridt tilbage for både min og hans skyld. Med typisk 170-180 spillere på banen i løbet af en dag, kan det hurtigt blive en udfordring at sikre afstand.”

Hvordan tror du, at din greenkeeperhverdag vil se ud efter coronakrisen?

”Sidste år begyndte vi på at møde ind klokken 5 om morgenen. Det er en fordel både her under coronakrisen og efterfølgende, fordi vi derfor har to timer til at få klaret en masse, inden de første spillere kommer på banen. Derudover tror jeg, at vi vil fortsætte med at holde en højere renlighed i klubben, hvor vi spritter af og vasker hænder oftere. Idéen med handsker giver også god mening, så det kunne jeg godt forestille mig, at vi vil fortsætte med.”

Har du et godt råd til andre greenkeepere i denne svære tid?

”Sørg for at holde afstand. Der skal ingen ting til, før man kommer for tæt på hinanden. Som greenkeepere er vi nødt til at tage ansvar. Hvis vi tænker på os selv først, kommer vi helt naturligt til også at tage hensyn til andre. Hvis spillerne ikke er gode til at holde afstand, er vi nødt til at sige fra og sætte et eksempel. Og så er jeg bare glad for, at jeg har et job, hvor jeg stadig har mulighed for at passe på mig selv og fortsat tjene min løn.”

 

__________

 

”Vi burger en fælles digital huskeliste”

 

Steen Mikael, chefgreenkeeper i Asserbo Golfklub.
Golfklubben lukkede ned i 14 dage efter DGU’s anbefalinger.

Hvordan er din hverdag som greenkeeper påvirket af coronakrisen?

”Selvom golfklubben har været lukket ned, har jeg har meget travlt, da vi samtidig har sendt seks medarbejdere hjem. Men der er stadig mange opgaver, og banerne skal jo passes. Det har jeg brugt rigtig meget tid på og er taget på arbejde i weekenderne for at rydde op efter mig selv efterfølgende. Så der har været nok at se til, efter vi gik ned i bemanding for en periode.”

”Vi overholder alle de retningslinjer, der er sat. Det betyder, at vi bruger sprit og engangshandsker, hver dag spritter vi alle redskaber af, vi holder afstand og sidder ikke to i golfvognen, når vi kører rundt og vedligeholder banen. Men da vi ikke har så mange vogne, kan det godt være svært nogle gange at få kabalen til at gå op. Så tager vi traktoren i brug til at køre rundt i, men det er selvfølgelig ikke helt optimalt.”

Hvordan tror du, at din greenkeeperhverdag vil se ud efter coronakrisen?

”Det er svært at sige helt præcist, hvad det kommer til at betyde for os efterfølgende. Vi har ikke snakket vores fremtidige arbejdsgange igennem endnu. Men jeg tror, at håndsprit er noget, vi kommer til at bruge fremover, og bilerne bliver nok også sprittet af resten af året. Ligesom der resten af sæsonen nok heller ikke kommer til at ligge river i bunkerne.”

Har du et godt råd til andre greenkeepere i denne svære tid?

”Vi oplevede, at kommunikationen var blevet lidt vanskelig, fordi noget smutter, når man ikke er så meget sammen. Derfor bruger vi en intern facebookgruppe for alle ansatte i klubben, og vi bruger det digitale værktøj ’Monday’ til os greenkeepere. Her har vi en fælles huskeliste med opgaver, så man kan se hvem, der laver hvad. Det fungerer ekstra godt i den situation, vi har lige nu”

Del dette indlæg