FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Den gode arbejdsplads

25. maj 2020

Hvad er en god arbejdsplads? Det er et kæmpe spørgsmål, som man kan blive helt overrumplet over at skulle give et svar på. Så jeg vender spørgsmålet lidt rundt og tager udgangspunkt i, hvornår man har det godt og er glad på sit arbejde. Så kommer svarene ret meget af sig selv. Prøv og læs med her.

Tekst: Karin Normann

MATHIAS BORUP JACOBSEN

AALBORG GOLF KLUB

Jeg ringer Mathias op og spørger, om han vil være med til et lille telefoninterview.

Mathias svarer: ”Jeg er faktisk ikke uddannet greenkeeper, så jeg ved ikke, om jeg er den rigtige at interviewe. Men jeg bliver nysgerrig på, hvem Mathias er, og hvorfor han er i klubben og medlem af DGA, så jo, jeg tror faktisk, at Mathias sagtens kan være den rette at interviewe” (og måske har vi en potentiel ny greenkeeper her).

Mathias fortæller: ”Jeg fik et fritidsjob her i klubben for at få et pusterum fra skolen i 1. g. Det gik godt, og jeg fik flere og flere opgaver. Lige nu har jeg sabbatår og arbejder her – men skal senere ind til Livgarden. Jeg er her i klubben i mit sabbatår, fordi jeg kan godt lide de mennesker, jeg arbejder sammen med.”

Hvornår har du det godt eller er glad på dit arbejde?

”Jeg har det godt og er glad, når arbejdsmoralen er høj og alle er glade og leverer i fællesskab. Vores chefgreenkeeper går meget op i at samle et hold, hvor vi supplerer hinanden med hver vores forskelligheder. Det giver samlet set et godt hold.”

Hvad sker der med dig, når du har det godt på dit arbejde?

”Når jeg er glad, bliver andre glade. Så er det sjovere at gå på arbejde. Jeg er mere motiveret til at lave ting efter arbejde og til at være sammen med mine kammerater.”

Hvilke værdier eller ting vægter du højest i forbindelse med dit arbejde?

”Frihed. Jeg kan godt lide at møde ind, og vi gør hver vores ting. Ja, vi har for det meste frie tøjler ude på Aalborg Golf Klub. De frie tøjler giver os plads til fordybelse og skaber et rum til at lave vores opgaver, men det bærer også et ansvar, for chefgreenkeeperen går ikke og kigger os over skuldrene, men forventer, at vi leverer til vores bedste. Det er meget anderledes end at gå i skole, og det er dejligt at prøve noget erhvervsfagligt.”

Har I nogle særlige rutiner eller har I lavet nogle særlige tiltag, der styrker det gode arbejdsliv hos jer?

”Greenkeeperne snakker meget med restauranten og kontoret.  Vi er bl.a. på udflugter sammen. Greenkeeperne tager også hen til andre baner og netværker med greenkeeperne der. Om fredagen kan vi finde på at spille på vores egen bane. Det er med til at styrke sammenholdet.”

“Jeg er glad for det, jeg har lært her på banen. Tidligere havde jeg en overbevisning om, at golfspillere var lidt arrogante, men det er bare slet ikke det, jeg har oplevet. På 18. hullers banen skal vi vige for spillerne. Når jeg viger, så bliver de glade. Så min oplevelse er, at hvis jeg viser dem respekt, så får jeg også respekt af dem. Det er godt at snakke med spillerne. Det er rart, at de kommer hen og spørger mig om nogle ting og at de interesserer sig for mig.”


 

ANN NØRGAARD NIELSEN

HADERSLEV GOLFKLUB

Hvornår har du det godt eller er glad på dit arbejde?

”Det har jeg hver dag. Nu skal jeg jo ikke skamrose mit arbejde, men jeg elsker det, lige fra jeg står op om morgenen og sætter mig ind i bilen. Selvfølgelig kan der være dage, der er lidt sure, men fordi jeg har fundet min rette hylde, så opvejer alt det gode, de sure dage, der kan være. Jeg elsker at arbejde udendørs og være med, når dagen og dyrelivet vågner. Jeg kan godt lide at være med til at gøre banen pæn. Fx i dag, hvor jeg kantskærer og fjerner ukrudt, og der er blå, klar himmel og lidt frostvejr.”

Hvad sker der med dig, når du har det godt på dit arbejde?

”Humøret bliver godt. Jeg får mere energi.”

Hvilke værdier eller ting vægter du højest i forbindelse med dit arbejde?

”Frihed under ansvar. Om morgenen står der opgaver på tavlen, dem kan vi bare tage fat på. Det betyder også, at vi skal tænke selv. Jeg vægter også samværet med de andre kollegaer meget højt. Det er vigtigt, at vi kan samarbejde i vores team. Hjælpsomhed. Når vi er færdige med en opgave, er vi ikke blege for at ringe til hinanden og spørge, om de andre har brug for hjælp. Den tillid, vi har til hinanden, betyder jo, at jeg også kan ringe og bede om hjælp, når jeg står og har brug for en ekstra hånd.”

Har I nogle særlige rutiner eller har I lavet nogle særlige tiltag, der styrker det gode arbejdsliv hos jer?

”Jeg har en gammel gasgrill, som jeg har taget med på arbejde. Vi griller pølser og så kommer kontoret, vores house keeper og greenkeeperne. Det gør vi måske en gang om måneden, det skal lige passe ind i programmet. Vi kan også godt finde på at bestille burger i restauranten og spise den sammen. Jeg joker med, at vi har Danmarks bedste golfburger. Burgeren, som vores restauratør laver, er blevet kåret til Danmarks 5. bedste burger, og da der ikke er andre golfbaner på de 4 første pladser, så må det da være Danmarks bedste golfburger, vi har.”

 

Del dette indlæg