Mange golfklubber drømmer nok om en nyere bane, hvor trætte greens bliver frisket op og greenkepernes faciliteter får et løft. Hos HimmerLand bliver drømmene nu til virkelighed. Og det er en stolt chefgreenkeeper, der fortæller om omlægningen af banen.
En ny og moderne Par 3 bane – Academy Course, en spritny greenkeepergård med alt, en greenkeeper kunne ønske sig og en forbedring af flere greens og tees, som i flere år har trængt til en kærlig hånd. HimmerLand er i gang med en mindre omlægning af banen. En omlægning som den kendte golfarkitekt Phillip Spogard har tegnet og som betyder, at chefgreenkeeper Johnny Kristensen ikke kan få armene ned igen.
”Det er sindssygt spændende. Det er noget, vi har sukket efter i mange år, så det er fedt, at det nu bliver muligt. Det giver et kæmpe løft for vores golfprofil udadtil,” siger han.
Bag opgraderingen af banen ligger en større masterplan, som bliver udført gradvist, så golfspillerne fortsat kan spille på banen under renoveringsarbejdet. Den nye Par 3 bane bliver i kategorien Academy Course med bunkers, run offs og med huller, der er 80 til 170 meter lange, så der både er udfordringer til begyndere, øvede og professionelle.
Derudover bliver den slidte og trætte del af Old Course renoveret, så problemhullerne får en makeover. Lige nu er det hul 8, der står for tur, hvor kun en tredjedel af greenen kunne benyttes, fordi resten var for blød og våd.
”Vi har et par greens, vi ikke kan klippe, når de står under vand. Det er utilfredsstillende som greenkeeper. Så det er dejligt, at vi inden længe kan give spillerne en bedre oplevelse på banen,” forklarer Johnny.
Det er nok ikke nogen overraskelse, at det, klubbens greenkeepere glæder sig allermest til, er den nye greenkeepergård. Byggeriet starter til sommer og står efter planen færdigt til december.
Den gamle bygning består af en stålhal og et stuehus, der har hørt til den gamle gård, som lå på grunden. Pladsen er sparsom – den var passende for femten år siden, men ikke nu, hvor klubben og medarbejderstaben er vokset med årerne. Det slidte stuehus bruger kvinderne, når de skal klæde om, men det er forhold, der ikke er værdige til omklædning.
”Vi har ventet på at få en ny greenkeepergård i mange år, og der bliver ikke sparet på byggeriet. Hele greenkeeperteamet har været med inde over skitsen, så vi får det, vi har brug for. Frokoststuen og kontoret kommer til at ligge øverst med udsigt ud over golfbanen. Det kommer til at blive en bygning, som vi kan vise frem med stolthed,” siger Johnny.
Greenkeepernes største ønsker har været mere plads i maskinhallen, omklædning med badefaciliter og et varmerum og varmeskab til våde og kolde dage. Og alle ønsker bliver til virkelighed.
”Lige nu har vi ikke mulighed for at tørre vores tøj på arbejdspladsen. Så når det er dårligt vejr, som det jo tit er i Danmark, er tøjet stadig vådt næste dag,” fortæller Johnny Kristensen.
Greenkeepergården bliver endda bygget en smule større end nødvendigt, så der ikke skal tilbygges igen om fem år, hvor behovet kan have ændret sig.
Johnny Kristensen er med inde over hvert projekt – lille som stort – som bliver foretaget på banen. Han har arbejdet i HimmerLand i 14 år og er opvokset med faget, da hans far var chefgreenkeeper i Aalborg golfklub i 42 år. Han mener, det er vigtigt som chefgreenkeeper at sætte tæring før næring.
”Når vi greenkeepere ønsker noget, får vi aldrig et nej. Vi har respekt for de penge, vi får til forbedringer på banen og formidler dem med omhus. Det giver flere muligheder for os i driften, fordi ledelsen har tillid til, at vi bruger pengene fornuftigt og giver os dermed lov til mere. Det er fantastisk at være et sted med så højt til loftet, og hvor vi stoler på hinanden,” siger Johnny Kristensen.
Det er Lars Larsen, der, indtil sin død sidste år, ejede golfbanen. Nu er det Dyne-Larsens søn Jacob Brunsborg, der har overtaget. Og som ny direktør holder han sig ikke tilbage, når snakken falder på fornyelse af banen og alt andet i HimmerLand.
”Han er visionær og ser alle renoveringer og tilbygninger som en investering i banens aktiviteter og fremtid. Han støber mange af idéerne selv med gode input fra vores direktøre og lader ikke corona stå i vejen for sine ambitioner,” fortæller Johnny.
Der er også flere tiltag, som skal lokke flere børn og familier til banen. For eksempel har HimmerLand netop bygget et juniorhus til de mange unge spillere, der er kommet flere og flere af på banen de sidste par år. Og så skal HimmerLand som den første golfbane i Danmark have etableret en kroketgreen – bygget som en rigtig green og klippet i 2,6 mm.
Johnny lægger da heller ikke skjul på, at han er stolt over at være chefgreenkeeper på så fornyende en bane.
”Der er jo næsten ikke det, jeg ikke er stolt over. Jeg bruger også min Facebook-profil til at vise min stolthed – måske for meget,” siger han med et glimt i øjet.
”Når man som mig elsker golf, er det er en kæmpe tilfredsstillelse at arbejde på så fed en bane, der gør så meget for spillerne og for os greenkeepere. Vi får meget foræret, som giver lyst til at knokle. Hver morgen, når jeg står op, glæder jeg mig til at kommer på arbejde.”
Antal ansatte: 15 fuldtid og en deltidsansat.
Del dette indlæg