FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

’Grøn Brobygning’ skal tiltrække flere unge til greenkeeperfaget

23. marts 2020

Flere unge skal få øjnene op for greenkeeping. Derfor har DGA i samarbejde med DGU og ’Det grønne partnerskab’ igangsat et brobygningsforløb, hvor folkeskolelever kan komme ud i greenkeepergården og ’snuse’ til faget.

Hvordan tiltrækker man unge til det grønne erhverv? Det spørgsmål bliver taget op i projekt ’Grøn Brobygning’, som er igangsat af ’Det grønne partnerskab’ – en sammenlægning af skoler, fagforeninger og interesseorganisationer. Et partnerskab, som DGA netop er indgået i.

”Vi skal sikre, at vi fremadrettet har dygtig, faglig arbejdskraft ude på banerne. Der er en tendens til, at de unge stryger hen på gymnasier og universiteter. I nogle golfklubber har de udfordringer med at få nye greenkeeperelever ind. Derfor gælder det for os om at rekruttere de unge mennesker, der brænder for golfbanerne,” fortæller Henrik Hvilshøj, der er uddannelsesansvarlig hos DGA.

Eleverne prøver selv livet som greenkeeper

Som et led i projekt ’Grøn Brobygning’ arbejder DGA sammen med DGU på at skabe samarbejder med folkeskoler rundt i hele landet. Målet er at stykke et brobygningsforløb sammen, hvor folkeskoleelever kan besøge de danske golfbaner og snuse til greenkeeperfaget.

”Brobygningsforløbet starter først til efteråret, hvor Sydsjællands Golfklub bliver de første til at modtage nysgerrige elever. Her bliver eleverne introduceret til golfsporten, og så får de lov til at komme ind i greenkeepergården og se maskineriet, og hvilke arbejdsopgaver der er – for det handler jo ikke kun om at klippe græs,” siger Henrik Hvilshøj.

Besøget bliver kombineret med undervisning og gruppeopgaver, hvor eleverne får lov til at smøre ærmerne op og prøve kræfter med praktisk arbejde på golfbanen.

”Hos Sydsjællands Golfklub skal de for eksempel plante træer. Men det kan også være, at de skal opmåle arealer eller lægge fliser,” fortæller Henrik Hvilshøj.

Håber på øget interesse for greenkeeping

’Det grønne partnerskab’ arbejder lige nu på at udvikle digitale værktøjer til at vejlede skolerne i, hvordan de kan infomere eleverne om mulighederne i de grønne erhverv.

Henrik Hvilshøj ser frem til, at projekt ’Grøn brobygning’ for alvor bliver skudt i gang til efteråret.

”Vi håber, at eleverne får interesse for greenkeeperfaget og udvikler grønne fingre. Og så kan det jo være, at de udvikler interesse for golfsporten som en sidegevinst for golfklubberne.”

 

Del dette indlæg