FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Lise vil blive en endnu bedre leder

18. februar 2020

Det er Lise, der som førstemand skal få dagligdagen til at glide i Struer Golfklub. Derfor er hun i gang med en efteruddannelse i ledelse, så hun kan få struktur og overblik over opgaverne og blive endnu bedre til at kommunikere til og med sine medarbejdere.

Der er mange bolde at jonglere med i det daglige arbejde som førstemand i Struer Golfklub, når opgaverne skal fordeles blandt medarbejderne, medlemmerne har spørgsmål til banen, og bestyrelsen og baneudvalget stiller nye krav. Det er kun tre år siden, at Lise Ardal Jakobsen overtog ansvaret fra klubbens tidligere chefgreenkeeper, så lederrollen er fortsat ny for hende.

Derfor tager hun nu en efteruddannelse i ledelse, så hun kan blive en endnu bedre leder.

”Jeg er knudepunktet i golfklubben og bliver hevet i fra både medlemmer, medarbejdere, bestyrelse og baneudvalg. Derfor har jeg brug for værktøjer til at få mere overblik i hverdagen, så dagligdagen fungerer for hele greenkeeper-teamet,” siger Lise, der har været greenkeeper i Struer Golfklub i 12 år.

Lise Ardal Jakobsen er førstemand i Struer Golfklub.

Fokus på styrker og svagheder

Lederkurset består af fem moduler, som hver varer tre dage. Lise har netop gennemført første og andet modul, hvor hun bl.a. har lavet en profilbeskrivelse af sig selv som leder.

”Jeg lærer at få sat ord på, hvad jeg er god til som leder, og hvad jeg skal arbejde med. For eksempel er jeg blevet opmærksom på, at jeg er god til at lytte og give plads til mine medarbejdere. Derimod skal jeg blive bedre til at få overblik og struktur samt kommunikere mere konkret og direkte, så der ikke opstår misforståelser mellem mig og mine medarbejder, og så alle i klubben arbejder mod samme fælles mål og ambitioner,” siger Lise.

Næste skridt på kurset er at få nogle administrative værktøjer, som kan hjælpe med at skabe struktur, prioritere opgaverne og give mere tid og overskud i hverdagen. Kurset til marts med en fremlægges, hvor alle deltagere skal præsentere, hvad de har lært, og hvordan de kan bruge det, når de kommer hjem i klubben.

Teori skal omsættes til praksis

Selvom kurset endnu ikke er slut, påtænker Lise allerede at tage et lederkursus igen til næste år, så hun kan bygge endnu flere kompetencer på.

”Det er vigtigt hele tiden at udvikle sig og få de rette redskaber i sit arbejde som leder. Men det er også vigtigt at tage en pause mellem uddannelse og kurser, så der er tid til at prøve de nye kompetencer af på arbejdspladsen, for det er først der, du lærer at bruge dem.”

Del dette indlæg