FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Ny greenkeeperrepræsentant i STERF

28. april 2020

Fra juni 2020 bliver Thomas Pihl, chefgreenkeeper, Furesøen Golfklub, ny greenkeeperrepræsentant hos STERF. Han overtager pladsen efter Stefan Nilsson, Vallda Golf & Country Club, Sverige, som har siddet på posten siden 2014.

Af Thomas Pihl og hortonom Karin Normann

Jeg hedder Thomas Pihl og er ansat i Furesø Golfklub, hvor jeg siden 2008 har fungeret som chefgreenkeeper. Golfklubben er et 27 hullers anlæg, der er placeret lige nord for København. Jeg har en baggrund som gartner, inden jeg kom ind i greenkeeperbranchen for 18 år siden.

Fra juni 2020 indtræder jeg i STERF-bestyrelse som repræsentant for alle de nordiske greenkeeper organisationer. Min opgave bliver som de tidligere repræsentanter at være bindeled mellem forskningen og os praktikere og hjælpe med at overføre ønsket om mere specifik viden fra praktikkerne til forskerne. Forskerne kan på den måde hjælpe os med at finde svar på nogle af de mange udfordringer, vi står med i hverdagen.

Hvordan gik det til at du blev STERF´s greenkeeperrepræsentant?


Hvad er STERF?

STERF er de nordiske golfforbunds fælles forskningsfond. STERF leverer viden som er praktisk anvendeligt og som kan anvendes direkte i plejen af golfbaner. Dette sker i dialog med myndigheder og interesseorganisationer for at skabe et troværdigt miljøarbejde.

Man har i samarbejde identificeret fire vigtige internationale fremtids- og udviklingsområder. Disse er:

  • Multifunktionelle golfbaner og økosystemer
  • Integreret plantebeskyttelse
  • Strategier for god overvintring
  • Bæredygtig anvendelse af vand

Det var egentlig Stefan Nilsson, STERF´s afgående greenkeeperrepræsentant, som bragte mit navn frem i STERF´s bestyrelse. Stefan og jeg kender hinanden rigtig godt og har bl.a. arbejdet sammen om dataindsamling på greens og i Erfa-regi.

STERF´s bestyrelse vælger som sådan ikke repræsentanten, så mit kandidatur blev sendt videre til de nordiske greenkeeperforeninger. Jeg har selv talt med Jesper Kristensen den danske formand, som tog mit kandidatur op i den danske bestyrelse. Mit kandidatur har derfor været hele vejen rundt i branchen og jeg er meget glad for, at jeg har fået opbakning alle steder fra. Tak for det.

Hvad vil du gerne bidrage med?

Jeg vil gerne være med til at påvirke forskningen, så greenkeeperen får flere redskaber til at kunne håndtere virkeligheden med lavere budgetter og højere ønsker og krav fra spillerne. Jeg har altid holdt øje med forskningen og interesseret mig for det. Ad flere omgang har jeg og Furesø Golfklub deltaget i STERF finansierede projekter hver gang til stor nytte.

Jeg er ikke ukendt med det arbejde, der foregår i STERF og har tidligere været med i referencegruppen, som indstiller projekter til STERF. Jeg synes STERF´s arbejde er utroligt vigtigt. Gennem STERF´s projekter kan vores arbejde bliver mere rodfæstet i viden, hvilket hjælper os med at træffe bedre og klogere beslutninger. De beslutninger har en konsekvens både for økonomien i klubberne, for miljøet og vores generelle omdømme som branche.

Greenkeeperens input er vigtige

Hvert år afholdes 3 bestyrelsesmøder i STERF, og det er til disse møder vigtigt at få input fra kollegaer i alle nordiske lande. Greenkeepernes input er vigtige for, at jeg kan komme med så relevante og brugbare synspunkter til møderne, og for at vi får greenkeepernes ønsker for den fremtidig udvikling afstemt med STERF.

Vil du vide mere om Thomas Pihl og hans arbejde som greenkeeper, kan du læse om hans arbejde med bæredygtig banepleje i Furesø Golfklub her.

Kontakt Thomas Pihl:

Mail: greenkeeper@fggolf.dk

Eller mobil: +45 22120148

 

 

Del dette indlæg