FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Pressemeddelelse fra X3Mgolf og Dansand

19. august 2022

Greens i topform uden ekstra arbejdsgange

X3Mgolf og Dansand præsenterer fælles løsning på Maskiner Under Broen den 24. og 25. august 

 

Den 15. august 2022 – Det kræver tid og mandskab at holde en green i topform, men ikke alle golfklubber har de timer og det antal hænder, der skal til. Den udfordring præsenterer X3Mgolf og Dansand en løsning på, når de den 24. og 25. august åbner dørene til deres messestande i forbindelse med fagmessen Maskiner under Broen. 

I løbet af de to udstillingsdage kan greenkeepere og øvrige fagfolk fra den grønne branche opleve GKB Machine’s Sandfiller i kombination med DANSAND® Sand 50 – en af de bedste og mest effektive topdressinger til at sikre en green i trivsel. 

Tre arbejdsopgaver – én proces

GKB’s Sandfiller er en multifunktionel vertikalskærer, som forener tre arbejdsopgaver i én og samme proces: den skærer lodrette riller i jordprofilen, dresser kvartssand direkte ned i fordybningerne og opsamler samtidig det opfræsede filt i en separat beholder. 

Morten Carlsen, indehaver af X3Mgolf og forhandler for GKB Machines i Danmark, forklarer: Sandfilleren sparer ikke kun klubberne for ekstra arbejdsgange i form af efterfyldning med sand og nedmåtning. Den reducerer også forbruget af topdressing, fordi den fordeler sandet direkte ned i rillerne uden at sprede det på overfladen af banen. 

Stabilitet, luft og forbedret vandtilførsel med DANSAND® Sand 50 

Den optimale topdressing til GKB’s Sandfiller er DANSAND® Sand 50. Det er et ovntørret kvartssandsprodukt, der er specielt udviklet til efterfyldning af huller i forbindelse med dybdeluftning og vinterhærdning. 

Topdressing med Sand 50 er en af de bedste og mest effektive metoder til at fortynde jordstrukturen og sikre fortsat trivsel i greens, der ofte har et lidt højt organisk indhold, fortæller key account manager hos Dansand, Anders Heide Houe. 

På Dansands højt specialiserede produktionsanlæg er råsandet vasket helt frit for ler, finstof og organisk materiale, så der kun er det rene, hårde kvartssand tilbage. Derefter er sandet tørret og sigtet til en grov fraktion, hvor alle korn dog har en diameter på mindre end 1 mm, hvilket er anbefalet til greens. 

Overvægten af grove korn giver høj stabilitet i jordprofilen og sikrer masser af luft og forbedret vandtilførsel til rødderne, uddyber Anders Heide Houe. 

Morten Carlsen supplerer: Sandfilleren løser tre opgaver i samme arbejdsgang. Den fjerner filtmaterialet, opsamler det i en beholder og dresser sand i direkte ned i underlaget. Der bliver lagt lige så meget materiale ned, som der bliver fjernet. Derved forbliver overfladen stabil. Det er altså ikke nødvendigt at lukke banen, for at den kan ”komme sig”. Banen er spilbar med det samme. 

Flere specialprodukter til den grønne branche på hylderne

Dansand har igennem mere end 50 år produceret forædlet kvartssand til blandt andet industrien, men i dag har virksomheden også en lang række specialprodukter til den grønne branche på hylderne. Det drejer sig blandt andet om topdressinger, vækstjorde, planteblandinger, filterjorde, faldsand og stigrus – alt sammen produkter, som de besøgende også kan blive klogere på i løbet af de to messedage i Middelfart. 

På maskinsiden kan messedeltagerne udover GKB’s Sandfiller opleve et bredt udvalg af de øvrige arbejdsmaskiner til golf- og sportsbaner, som X3Mgolf forhandler. 

Maskiner Under Broen afholdes den 24.- 25. august 2022, begge dage kl. 9.00-16.00, på Gl. Strandvej 13, 5500 Middelfart. Der er gratis adgang for besøgende. 

X3Mgolf udstiller på stand nr. 6,1 og Dansand på stand nr. 6,0. 

 

For yderligere information kontakt venlilgst: 

Morten Carlsen, X3MGolf, morten@x3mgolf.dk ; +45 28 86 27 27
Anders Heide Houe, Dansand A/S, ah@dansand.dk ; +45 40 56 58 22 

 

Del dette indlæg