FØLG OS

Kontakt

+45 4275 3000

DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård

dga@greenkeeper.dk

Second hand markedet vokser også indenfor maskinbranchen

28. april 2021

Second hand

Second hand trenden er steget støt de sidste par år og tendensen spreder sig også mere og mere indenfor maskinbranchen. Eksperter vurderer, at den voksende trend er forbundet med forbrugerens ønske om at reducere deres CO2 aftryk samt uvished om fremtiden grundet Covid-19 og så det faktum, at der også er økonomi involveret i beslutningsprocessen. Således er second hand på mange måder et klogt valg. Dog popper følgende tanke op i hovedet på de fleste i købssituationen; ” Kan jeg virkelig købe denne vare, i så god stand til så lav en pris?”

Af Line Frænde, Salgs- og marketingkoordinator, REESINK Turfcare

Desværre er svaret på ovenstående spørgsmål ofte nej. Vi kender det alle sammen, man tror, at man har skudt papegøjen og fundet et vildt godt tilbud, men i stedet får man katten i sækken – og ingen returret eller garanti. Irritationen i sådan en situation kan ikke beskrives, men heldigvis findes der nu en løsning, når ønsket om at købe en brugt Toro maskine står højt på listen!

Et nyt koncept

Maskinleverandøren, Reesink Turfcare DK A/S, afsluttede 2020 med lanceringen af et nyt koncept de kalder RT APPROVED (Reesink Turfcare Approved).  Maskiner i denne kategori har gennemgået en fuld klargøring, inspektion og kvalitetssikring af Reesink’s egne specialuddannede teknikere, inden de sælges videre.
Det betyder, at maskinerne og deres tekniske komponenter herunder; motor og kølesystem, brændstofsystem, hydrauliske komponenter, olie- og vandkøling, styretøj og bremser, hjul og dæk, chassis samt klippeenheder gennemgås og serviceres ned i de mindste tekniske detaljer.

Vi vil gerne give vores kunder muligheden for at købe brugte Toro maskiner med ro i maven og det kan de via RT APPROVED. Inspektionen af maskinen medfører at den teknisk fungerer som en tilsvarende ny.  Desuden er vi med hele vejen, også efter købet, hvis der alligevel er en detalje, der skal rettes når maskinen er taget i brug” udtaler Carsten Brandt, CEO, Reesink Turfcare.

Reesink Turfcare DK ejes af den hollandske koncern Royal Reesink, som i skrivende stund har 36 datterselskaber verden over, hvorved Reesink Turfcare er en del af et verdensomspændende Toro netværk. Det giver den lille virksomhed i Odense adgang til mere end 500 brugte Toro maskiner, der kan leveres fra eget- eller søsterselskabernes lager i Europa. Maskinerne i RT APPROVED kategorien er mellem 2-5 år gamle, har relativt få timer på bagen, klargøres med originale Toro reservedele og sidst men ikke mindst, sælges de med garanti!

RT APPROVED giver køberen en funktionsdygtig maskine, hvor vi står 100% indenfor, at maskinen er teknisk fejlfri, angiver korrekt timetal og fungerer så godt som en ny. Derfor tilbyder vi garanti på dem, hvilket også giver ekstra tryghed i handlen. Desuden har vi som importør adgang til at aflæse maskinens reelle antal kørte timer, der er lagret centralt i den digitale styring, som de fleste maskiner er udstyret med i dag. Dermed kan vi verificere om det antal timer maskinen viser på timetælleren rent faktisk stemmer. Et mindre antal maskiner handlet udenom Toro distributør netværket i Europa, har de sidste par år vist sig at være leveret til en ny ejer med færre timer på timetælleren, end de reelt har kørt. Problemet er kendt fra autobranchen, men er nu også at finde i maskinbranchen – desværre!”, forklarer Carsten, der fortsætter: ”Har man købt en brugt Toro maskine udenom os, så tilbyder vi alligevel gerne at verificere om timerne stemmer med virkeligheden. Vi har kun én interesse, som er at sikre at danske købere af brugte Toro maskiner, ender med at få den maskine de i god tro har købt.”

Her ses logoet for det nye koncept RT APPROVED. Maskiner i denne kategori har gennemgået en fuld klargøring, inspektion og kvalitetssikring af Reesink’s egne specialuddannede teknikere, inden de sælges videre.

En positiv indstilling til konceptet

Lars Frederiksen, Reesink Turfcares nyligt ansatte Salgs- og Produktspecialist til golfsegmentet, er imponeret over markedets positive indstilling til konceptet: ”Jeg er stadig relativt ny i gamet, men jeg havde ikke forventet det ville gå så stærkt. Vi fik tre maskiner hjem i december 2020 og de var alle solgt inden midt januar 2021!”, fortæller han og tilføjer: ”Brugt-markedet kan være lidt af en skattejagt, derfor står jeg gerne til rådighed for sparring og identificering af den rette maskine til køberens behov, som vi gerne finder gennem vores Toro-netværk, giv mig blot et kald på 4016 9200, så løser vi det”.   

Reesink Turfcare tilbyder stadig salg af traditionelle brugte maskiner, dvs. uden ekstra garanti og uden klargøring. Men altså, nu også brugte maskiner med garanti og samme tryghed som ved køb af en ny maskine. Dét er da værd at huske næste gang, du skal bruge en brugt maskine, synes du ikke? God brugt-jagt!

Del dette indlæg