Lorem ipsum dolor
sit amet
+45 123 456 789
info@mediegruppen.net
DGA
Kirkedalsvej 6
8732 Hovedgård
dga@greenkeeper.dk
Åbningstider:
Man-tors kl 09.00-12.00
Annie Sønderby har i 28 år været en af de helt store drivkræfter på Sandmoseskolen, AMU Nordjylland. Som anerkendelse for hendes store arbejde gennem årene, er den evigt unge tovholder nu blevet hædret som æresmedlem af DGA.
Annie Sønderbys officielle titel er virksomhedskonsulent på Sandmoseskolen, AMU Nordjylland. For alle, der har arbejdet sammen med hende, så er hun meget mere: blæksprutte, tovholder, idémager, inspirator, tryllekunstner – eller med andre ord: Hende, der sørger for, at alt går op i en højere enhed.
Og på det årlige Uge 46-seminar fik Annie så en titel mere, da hun til sin egen store overraskelse blev udnævnt til æresmedlem af DGA.
– For første gang gjorde de mig helt mundlam, og det er ellers ikke nemt. Det var en anerkendelse ud over det sædvanlige. Jeg fik nærmest et chok, for det er jo bare mig, som sidder og gør ingenting, siger Annie meget beskedent.
For det med ingenting passer ikke. Det ved alle i branchen – og hun forstår også godt selv, at hun spiller en vigtig rolle.
– Jeg ser selvfølgelig den her pris som en stor anerkendelse af mig som person. Jeg er dog blot en lille brik i det store spil. Det kræver et positivt medspil, hvor vi støtter hinanden for at lykkes og nå de mål, vi gerne vil. Det skal være gensidigt, og det er det i den grad også. Så anerkendelsen går begge veje, for hvor er det nogle dejlige mennesker at arbejde sammen med, siger Annie Sønderby om kolleger, elever og samarbejdspartnere.
At få tingene til at ske
Efter 28 år på Sandmosen og 22 år som tovholder på greenkeeperuddannelsen er Annie Sønderby blevet en institution. Både når det gælder uddannelse, efteruddannelse, Uge 46-seminaret og meget, meget mere.
– Jeg lægger mange timer i det, men jeg ser det faktisk ikke som et arbejde. Det er bare sjovt at være en del af denne fantastiske kultur og arbejde med mennesker, som er så dedikerede til deres fag. Jeg kan ikke forestille mig andre brancher, hvor det er så udtalt. Vi har det bare godt sammen, og når man har det, så kan man få ting til at ske, siger Annie, som er stolt over den udvikling, som hendes arbejdsplads har gennemgået over årene.
– I forhold til, at vi “bare” er en greenkeeperskole, så er jeg rigtig stolt af, at Sandmoseskolen fremstår som et dynamisk brand. Jeg er glad for at få lov til at udvikle uddannelsen i samarbejde med landets greenkeepere. Uddannelse er mit yndlingstema. Det handler om hele tiden at finde løsninger, som skaber værdi for både den enkelte og for branchen. Det er vigtigt, at vi har veluddannede greenkeepere, som forstår at vælge de rigtige løsninger. Ellers kan det blive dyrt for klubberne, siger Annie Sønderby. Hun uddyber også med sit velkendte motto: Det handler ikke om at gøre en dårlig virksomhed god, men at gøre en god virksomhed bedre!
Kun to vigtige numre
Når landets greenkeepere skal tage en beslutning i forhold til uddannelse, så er der kun ét navn, der for alvor dur.
– Greenkeeperne ved godt, hvem de skal ringe til. Som jeg plejer at sige til eleverne heroppe, så er der kun to telefonnumre, som er vigtige. Det ene er 112, og det andet er mit. Så skal vi nok få tingene til at fungere, siger hun med et grin.
Annie Sønderby er udmærket klar over, at der bliver talt – kærligt – om hende i krogene. Spørgsmål som ”hvor gammel er hun?”, ”hvad skal vi dog gøre, når hun stopper?”, ”hvor længe bliver hun ved?” fylder meget for greenkeepere i hele landet.
– De skal ikke bekymre sig sådan! Jeg har hørt, at man skal have en vis alder for at gå på pension. Selvfølgelig får det ende på et tidspunkt, men der er ingen planer om pension. Jeg brænder for at klæde branchen på til fremtiden, siger Annie, som dog har en nødplan i ærmet:
– Min advokat har sagt, at han gerne vil lave min dåbsattest om. Det koster 20.000 kroner sort, og det kan jo være greenkeeperforeningen vil sponsorere det.
Udfordringen med de unge
Annies spidskompetence er at finde løsninger. Selv om greenkeeperuddannelsen fremstår sund og velkørende, så er der konstant er behov for at finde nye løsninger på nye udfordringer.
– En af udfordringerne er at få de helt unge til at synes, at greenkeeperfaget er fedt. På det nye hold af greenkeeperelever er der heldigvis en del unge, og det er dejligt. Jeg håber, at de unge også fremadrettet synes, at greenkeeperuddannelsen er spændende. Vi og de andre interessenter i branchen har måske ikke været gode nok til at brede kendskabet til faget ud til de unge og fortælle dem om alle de muligheder, som bare venter på at blive foldet ud.
– Det er vigtigt at få profileret, og det arbejder vi også på. Fra næste år sætter vi gang i en masse tiltag, så vi får brandet vores uddannelse ude på skolerne, siger Annie Sønderby, som altså nu også kan brande sig selv som æresmedlem.
Men som den holdspiller hun er, vælger hun at sende en stor del af skulderklappet videre.
– Jeg kan jo ikke gøre det alene. Det er hele vores kostskole, vores serviceafdeling, administrationsmedarbejdere og ikke mindst vores dygtige faglærere der skal have stor ros. De synes også alle, at greenkeeperne er fantastiske at arbejde med, siger hun og sender samtidig en stor tak til DGA.
Fakta om Annie
Har du brug for hjælp omkring medlemskab eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.
Man-tors kl. 09.00-12.00
Danish Greenkeepers Association (DGA) blev grundlagt tilbage i 1963. Foreningens formål er at samle danske greenkeepere for igennem oplysning at medvirke til at vedligeholde danske golfbaner på bedste måde til gavn for golfen i Danmark.
Læs mere her